Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : ziemniaki i inne bulwy
![]() |
ziemniaki z puszki odsączone, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt ziemniaki z puszki odsączone dostarcza 59.9 kcal lub 253 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ziemniaki z puszki odsączone: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 1.47 g |
| Węglowodany | 11.7 g |
| - w tym cukry sucres | 0.65 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 2.2 g |
| Lipidy | 0.34 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.055 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.005 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.09 g |
| Woda | 84.3 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 5.1 mg | 6.38% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.068 mg | 6.18% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.013 mg | 0.93% |
| Witamina B3 lub PP | 0.92 mg | 5.75% |
| Witamina B5 | 0.35 mg | 5.83% |
| Witamina B6 | 0.19 mg | 13.57% |
| Witamina B9 | 6 μg | 3% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 25.4 mg | 3.18% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.051 | 5.1% |
| Żelazo | 1.26 mg | 9% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 9.4 mg | 2.51% |
| Mangan | 0.071 mg | 3.55% |
| Fosfor | 28.8 mg | 4.11% |
| Potas | 229 mg | 11.45% |
| Selen | < 3.35 μg | 6.09% |
| Sód | 60.6 mg | - |
| Cynk | 0.18 mg | 1.8% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.15 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.055 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.001 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.007 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.001 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.034 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.007 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.005 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.002 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.09 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.067 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.021 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | traces g |
| Popioły | 0.88 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |