Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : kanapki
![]() |
bułka z pasztetem i korniszonami w occie, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt bułka z pasztetem i korniszonami w occie dostarcza 299 kcal lub 1250 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
bułka z pasztetem i korniszonami w occie: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 10.1 g |
| Węglowodany | 32.2 g |
| - w tym cukry sucres | 2.45 g |
| - w tym skrobia | 29.8 g |
| - w tym błonnik | 1.99 g |
| Lipidy | 13.9 g |
| - w tym cholesterol | 49.5 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.12 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.24 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.43 g |
| Woda | 39.8 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 1340 μg | 167.5% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 52 μg | - |
| Witamina C | 1.67 mg | 2.09% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.25 μg | 5% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.36 mg | 3% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.12 mg | 10.91% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.33 mg | 23.57% |
| Witamina B3 lub PP | 3.13 mg | 19.56% |
| Witamina B5 | 0.99 mg | 16.5% |
| Witamina B6 | 0.14 mg | 10% |
| Witamina B9 | 37.8 μg | 18.9% |
| Witamina B12 | 1 μg | 40% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 26.2 mg | 3.28% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.26 | 26% |
| Żelazo | 2.49 mg | 17.79% |
| Jod | 4.99 μg | 3.33% |
| Magnez | 18.1 mg | 4.83% |
| Mangan | 0.36 mg | 18% |
| Fosfor | 119 mg | 17% |
| Potas | 143 mg | 7.15% |
| Selen | 5.02 μg | 9.13% |
| Sód | 712 mg | - |
| Cynk | 1.17 mg | 11.7% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.8 mg | 0.23% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 6.12 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.24 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.43 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 2 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |