Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Kapusta włoska kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : warzywa surowe

kapusta włoska  

kapusta włoska, wartość odżywcza:

kapusta włoska : 53.5 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt kapusta włoska dostarcza 53.5 kcal lub 224 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

kapusta włoska : białka, węglowodany i lipidy

kapusta włoska: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

kapusta włoska : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka4.33 g
Węglowodany4.2 g
- w tym cukry sucres2.26 g
- w tym skrobia0 g
- w tym błonnik4.9 g
Lipidy1.07 g
- w tym cholesterol0 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0.12 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.043 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.54 g
Woda85.1 g
Alkohol0 g

kapusta włoska : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

kapusta włoska : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol0 μg0%
Beta-karoten lub prowitamina A5930 μg-
Witamina C145 mg181.25%
Witamina D lub cholekalcyferol0 μg0%
Witamina E lub tokoferol3.47 mg28.92%
Witamina K1591 μg788%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.13 mg11.82%
Witamina B2 lub ryboflawina0.21 mg15%
Witamina B3 lub PP1.9 mg11.88%
Witamina B50.55 mg9.17%
Witamina B60.31 mg22.14%
Witamina B9101 μg50.5%
Witamina B120 μg0%

kapusta włoska : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

kapusta włoska : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 185 mg23.13%
Chlorki0 mg0%
Miedź0.5454%
Żelazo1.29 mg9.21%
Jod1.4 μg0.93%
Magnez39.3 mg10.48%
Mangan0.49 mg24.5%
Fosfor83 mg11.86%
Potas489 mg24.45%
Selen2.1 μg3.82%
Sód28.3 mg-
Cynk0.49 mg4.9%
Sól lub chlorek sodu0.071 mg0.01%

kapusta włoska : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe0.12 g
- w tym kwas masłowy0 g
- w tym kwas kaprynowy0 g
- w tym kwas kapronowy0 g
- w tym kwas kaprylowy0 g
- w tym kwas laurynowy0.002 g
- w tym kwas mirystynowy0.003 g
- w tym kwas palmitynowy0.11 g
- w tym kwas stearynowy0.004 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.043 g
- w tym kwas oleinowy0 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.54 g
- w tym kwas linolowy0.14 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0.4 g
- w tym kwas arachidonowy0 g
- w tym kwas EPA0 g
- w tym kwas DHA0 g

kapusta włoska : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły1.91 g
Całkowita zawartość polioli0 g