Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Kapusta włoska gotowana kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : warzywa gotowane

kapusta włoska gotowana  

kapusta włoska gotowana, wartość odżywcza:

kapusta włoska gotowana : 29.7 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt kapusta włoska gotowana dostarcza 29.7 kcal lub 125 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

kapusta włoska gotowana : białka, węglowodany i lipidy

kapusta włoska gotowana: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

kapusta włoska gotowana : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka1.9 g
Węglowodany3.63 g
- w tym cukry sucres1.25 g
- w tym skrobia0 g
- w tym błonnik2 g
Lipidy0.4 g
- w tym cholesterol0 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0.052 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.03 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.19 g
Woda89.7 g
Alkohol0 g

kapusta włoska gotowana : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

kapusta włoska gotowana : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol0 μg0%
Beta-karoten lub prowitamina A0 μg-
Witamina C41 mg51.25%
Witamina D lub cholekalcyferol0 μg0%
Witamina E lub tokoferol0.85 mg7.08%
Witamina K1817 μg1089.33%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.053 mg4.82%
Witamina B2 lub ryboflawina0.07 mg5%
Witamina B3 lub PP0.5 mg3.13%
Witamina B50.049 mg0.82%
Witamina B60.14 mg10%
Witamina B913 μg6.5%
Witamina B120 μg0%

kapusta włoska gotowana : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

kapusta włoska gotowana : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 72 mg9%
Chlorki0 mg0%
Miedź0.1111%
Żelazo0.7 mg5%
Jod0 μg0%
Magnez38 mg10.13%
Mangan0.41 mg20.5%
Fosfor28 mg4%
Potas522 mg26.1%
Selen0 μg0%
Sód19 mg-
Cynk0.27 mg2.7%
Sól lub chlorek sodu0.048 mg0.01%

kapusta włoska gotowana : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe0.052 g
- w tym kwas masłowy0 g
- w tym kwas kaprynowy0 g
- w tym kwas kapronowy0 g
- w tym kwas kaprylowy0 g
- w tym kwas laurynowy0.001 g
- w tym kwas mirystynowy0.002 g
- w tym kwas palmitynowy0.043 g
- w tym kwas stearynowy0.002 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.03 g
- w tym kwas oleinowy0 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.19 g
- w tym kwas linolowy0 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0 g
- w tym kwas arachidonowy0 g
- w tym kwas EPA0 g
- w tym kwas DHA0 g

kapusta włoska gotowana : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły0.87 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense