Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Gładzica gotowana na parze kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : ryby i płazy gotowane

gładzica gotowana na parze  

gładzica gotowana na parze, wartość odżywcza:

gładzica gotowana na parze : 93 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt gładzica gotowana na parze dostarcza 93 kcal lub 393 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

gładzica gotowana na parze : białka, węglowodany i lipidy

gładzica gotowana na parze: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

gładzica gotowana na parze : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka19 g
Węglowodany0 g
- w tym cukry sucres0 g
- w tym skrobia0 g
- w tym błonnik0 g
Lipidy1.89 g
- w tym cholesterol0 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0.22 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.44 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.66 g
Woda78 g
Alkohol0 g

gładzica gotowana na parze : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

gładzica gotowana na parze : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol0 μg0%
Beta-karoten lub prowitamina A0 μg-
Witamina C0 mg0%
Witamina D lub cholekalcyferol0 μg0%
Witamina E lub tokoferol0 mg0%
Witamina K10 μg0%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0 mg0%
Witamina B2 lub ryboflawina0 mg0%
Witamina B3 lub PP0 mg0%
Witamina B50 mg0%
Witamina B60 mg0%
Witamina B90 μg0%
Witamina B120 μg0%

gładzica gotowana na parze : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

gładzica gotowana na parze : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 0 mg0%
Chlorki0 mg0%
Miedź0.055%
Żelazo0 mg0%
Jod30 μg20%
Magnez0 mg0%
Mangan0.04 mg2%
Fosfor0 mg0%
Potas0 mg0%
Selen30.4 μg55.27%
Sód0 mg-
Cynk0.68 mg6.8%
Sól lub chlorek sodu0 mg0%

gładzica gotowana na parze : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe0.22 g
- w tym kwas masłowy0 g
- w tym kwas kaprynowy0 g
- w tym kwas kapronowy0 g
- w tym kwas kaprylowy0 g
- w tym kwas laurynowy0 g
- w tym kwas mirystynowy0 g
- w tym kwas palmitynowy0 g
- w tym kwas stearynowy0 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.44 g
- w tym kwas oleinowy0 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.66 g
- w tym kwas linolowy0 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0 g
- w tym kwas arachidonowy0 g
- w tym kwas EPA0.072 g
- w tym kwas DHA0.38 g

gładzica gotowana na parze : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły0 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense