Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Fasola mung kiełki lub kiełki sojowe kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : warzywa surowe

fasola mung kiełki lub kiełki sojowe  

fasola mung kiełki lub kiełki sojowe, wartość odżywcza:

fasola mung kiełki lub kiełki sojowe : 30.5 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt fasola mung kiełki lub kiełki sojowe dostarcza 30.5 kcal lub 128 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

fasola mung kiełki lub kiełki sojowe : białka, węglowodany i lipidy

fasola mung kiełki lub kiełki sojowe: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

fasola mung kiełki lub kiełki sojowe : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka2.57 g
Węglowodany3.4 g
- w tym cukry sucres3.4 g
- w tym skrobia0 g
- w tym błonnik1.7 g
Lipidy< 0.5 g
- w tym cholesterol0 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe< 0.0002 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe< 0.0002 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe< 0.0002 g
Woda91.7 g
Alkohol0 g

fasola mung kiełki lub kiełki sojowe : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

fasola mung kiełki lub kiełki sojowe : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol0 μg0%
Beta-karoten lub prowitamina A< 10 μg-
Witamina C4.13 mg5.16%
Witamina D lub cholekalcyferol0 μg0%
Witamina E lub tokoferol0.095 mg0.79%
Witamina K12.1 μg2.8%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.065 mg5.91%
Witamina B2 lub ryboflawina0.06 mg4.29%
Witamina B3 lub PP0.71 mg4.44%
Witamina B50.17 mg2.83%
Witamina B60.06 mg4.29%
Witamina B961.3 μg30.65%
Witamina B120 μg0%

fasola mung kiełki lub kiełki sojowe : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

fasola mung kiełki lub kiełki sojowe : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 16 mg2%
Chlorki6.7 mg0.84%
Miedź0.110%
Żelazo0.44 mg3.14%
Jod< 20 μg13.33%
Magnez16 mg4.27%
Mangan0.12 mg6%
Fosfor43 mg6.14%
Potas120 mg6%
Selen< 50 μg90.91%
Sód17.1 mg-
Cynk0.32 mg3.2%
Sól lub chlorek sodu0.043 mg0.01%

fasola mung kiełki lub kiełki sojowe : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe< 0.0002 g
- w tym kwas masłowy< 0.0002 g
- w tym kwas kaprynowy< 0.0002 g
- w tym kwas kapronowy< 0.0002 g
- w tym kwas kaprylowy< 0.0002 g
- w tym kwas laurynowy< 0.0002 g
- w tym kwas mirystynowy< 0.0002 g
- w tym kwas palmitynowy< 0.0002 g
- w tym kwas stearynowy< 0.0002 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe< 0.0002 g
- w tym kwas oleinowy< 0.0002 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe< 0.0002 g
- w tym kwas linolowy< 0.0002 g
- w tym kwas alfa-linolenowy< 0.0002 g
- w tym kwas arachidonowy< 0.0002 g
- w tym kwas EPA< 0.0002 g
- w tym kwas DHA< 0.0002 g

fasola mung kiełki lub kiełki sojowe : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły0.34 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense